Syyhhh~ Silent Readers

**THANKS VISIT MY BLOG. PLEASE, LEAVE UR COMMENT AND FOLLOW ME ^^ TQ. **

Saturday, 16 June 2012

PHOTOGRAPHER YG SHA ADORE

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ

Salam...

Hari ni, hari yang besttt sangat sebab photographer yang sha adore, 

dia sudi mengedit foto yang penah sha amik dulu..

Bagi Sha hasil kerja dia sangat2 cantik dan kemas.... 

Anda semua boleh la melihat kasil kerja mereka dan like pages facebook mereka kat

JOM LIKE FAN PAGES MEREKA... YEAH!

cyesly, memang hasil kerja mereka sangat kemas..

dan mereka menyediakan perkhidmatan fotografi yang pasti buat anda berpuas hati!

Ni 1st foto yang d edit oleh photographer yg sha adore 2..

komen dari sha ; sangat berpuas hati dan memang ni yg sha nak! yes.. yes! sha suka!


bg dia, ni edit yg biasa2 je...

bg sha pulak, sha sukaaaaaaa sangat!!! sbb sha bab2 camni xreti  =_='

Mekasih Hazrulnizam, sebab dah tlg editkan untuk sha...

cyes, sha suka..

n terharu... sbb awak nak tolong sy editkan..

awak baik lahh.. hehe

^_^



my name;



Thursday, 14 June 2012

REALLY ME

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ

sALAM..

Sha suka berhijab..

Anda juga begitu bukan?

Dan, saya adore sangat blogger SHEA RASOL

Gaya dia berfesyen dan berhijab membuatkan semua wanita di luar sana ingin mengetahui perkembangan terbaru fesyen darinya...

Sangat-sangat verstail, owsome dan ekslusive!

Yang ni logo yang Sha kopipes dari blog dia. hehe..

Comel sangatttt~ 

hehe ^_~





my name,


Tuesday, 12 June 2012

1ST FINAL EXAM

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ

YA ALLAH...

ENGKAU PERMUDAHKANLAH AKU UNTUK MENJAWAB PEPERIKSAAN NANTI..

JADIKAN APA YANG AKU BACA, AKU INGAT..

APA YANG AKU INGAT ITU YANG KELUAR DALAM PEPERIKSAAN..

APA YANG KELUAR, AKU DAPAT JAWAB..

APA YANG AKU JAWAB, ITU YANG DIKEHENDAKI OLEH PEMERIKSA.

AMIN YA RABBAL ALAMIN...


****

Exam pukul 2.15 petang....

kenapa ni??

ya Allah, aku nebes sangat...
pecah peluh dah ni...

ya Allah.. kenapa lah masa ni pulak aku rasa xsedap badan...
masa ni pulak perut aku xsihat...
masa ni pulak aku rasa nak demam.,..

berikan aku kekuatan ya Allah...

aku takuuuttttt..
xpernah rasa nebes mcam ni..


.....


Thursday, 7 June 2012

MODE EXAM!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ


Salam...

sekarang musim study week..

maksudnya, sha pun sekali menghadapi saat2 getir macam ni.

Ni study week yang terakhir buat 3 tahun ni dan mengharungi 3 paper exam. 

InsyaAllah, kalau 'rajin' sambung study, kalau x, hangat2 taek ayam je la... 

padahal,  yang ni pun xsabar nak habiskan. hehe

ok, Wish me luck, guys.

Mekasih ^^


bawah ni keadaan bilik sha. 

Sha sendiri serabut tengok. hehe..



Yang penting, hp kena letak depan mata.. hehehe



my name ,



Wednesday, 6 June 2012

FALLIN'

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ




.......



with love;


YA ALLAH

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ


Salam

Tiba-tiba hati ini terasa sayu..

Entah kenapa...

Ya Allah... ku mohon...

Berikan ku kekuatan.. Berikan ku petunjuk..

Hanya Engkau mengerti hati ini...

Semoga Engkau permudahkan segalanya..

Sesungguhnya, ku mencari ke redhaan Mu, Ya Allah...


*******************

Teringin nak pergi ke Makkah suatu hari nanti..

InsyaAllah...

Mudah-mudahan di lanjutkan usia dan dmurahkan rezeki...

 untuk menjadi tetamu Allah dan lebih dekat menghadap Allah swt.. satu hari nanti..


picture by Google



Hamba Allah~


Tuesday, 5 June 2012

SOALAN LAZIM

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ


Salam..

Bulan Jun ni seperti yang kita tahu, Bulan kenduri kendara buat pasangan yang melangsungkan perkahwinan. Termasuklah sahabat baik Sha, Kak Illa yang berlangsung pada 02062012 di Kedah.

Alhamdulillah, majlis resepsi berjalan dengan lancar.

Sekarang, Ramai rakan-rakan yang mendirikan rumahtangga dan tidak kurang juga yang akan mendirikan rumahtangga.. 

Alahai.. Seronoknya.. hehe

Sha pun  InsyaAllah tahun... er.. tahun-tahun depan lah.. hehe 

cepat dan lambat je.. tak tahu lagi..

itu semua Rahsia Allah S.w.t..



Yang pasti, Sha tak terlepas dengan soalan lazim 'STPM' yang ditanya oleh beberapa 'penyemak peperiksaan'..

" Sha bila lagi?"

"tak kan tak ada calon lagi?"

" Sha nak cari orang mana nanti? Sarawak ke Semenanjung?"

"Sha dah ada calon ka? kalau xdak, makcik nak kenaikan dengan anak makcik?"

" Sha, kawan hang dah kawen. hang bila lagi? cepat la kenduri. Aku nak p nih."

" Kawu bila gik mok kawen Sha? Aku InsyaAllah, hujung taun tok nikah"

"Eh, Sha. cepat-cepat la kawen. kawu ya jak lom kawen eh."



Adoiiii~ soalan cepu mas dan belum pasti dapat dijawab dengan markah penuh.

Sha mampu tersenyum sinis ja dan menjawab " InsyaAllah, nanti.. tak tahu bila lagi.. kalau kenduri, insyaAllah Sha jemput" 

yang tu ja boleh Sha jawab. Senang. padat. berinformasi. hikhik :P

Serius, sapa xmao bernikah?? Sha nak gakkk!!

Yang Sha tak tahan, bila ada yang mempersoalkan lagi..

"Sha, jangan la memilih sangat.. "

" Sha nak laki cmna sena ea?"

"tak kan tak ada yang berkenan langsung?"

" ke.. sha ni cerewet n memilih sangat??"


Dangg! please la. Sha bukan cam tu..


...Cuma....


Semua tu urusan Allah..

Jodoh rahsia Allah..

Dia yang lebih tahu siapa jodoh kita...

Dia lebih agung.

Cepat dan lambat bukan kita tahu..

Sha redha dengan siapa pun jodoh Sha..

Yang penting, nawaitu dia ingin memperisterikan dan keikhlasan dirinya menerima Sha seadanya; itu sudah cukup.. 


^_^

Siapa tidak mahu dibahagiakan dan dicintai?

Tiada siapa...

Setiap orang mempunyai jodoh masing-masing..

Jika tiada jodoh di dunia, mungkin di alam kekal nanti? Allahualam..

Mudah-mudahan jodoh kita di redhai dan di restui oleh Nya.

Amin~










Wednesday, 30 May 2012

D' PERNIKAHAN SAHABAT

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ


Alhamdulillah, sabtu yang lepas, best friend Sha, Kak Illa selamat di ijabkabulkan dengan suami tersayang, En. Faris ...

Semua berjalan dengan lancar dengan sekali lafaz sahaja.. Syukur..

D' bawah foto-foto yang sempat diambil. ^^



Rilex2 dluar masjid

  
Usai akad nikah.. adat membatalkan air sembahyang.. 
Comel nye dorang.. Sweet couple ^_^

With kak Jat.. hehe.. Ambik gambar jap.

bergambar bersama pengantin and adeq Syawal.. ^^

Lepaking n potoping with Nazri (sepupu kak Ila). 


p/s: sekarang musim cuti sekolah aka musim orang ramai yg melansungkan perkahwinan. 

Best nyaaaa! Sonok tengok org kawen sbb pelamin n hantaran yg cantik3.. hehehe.. n terutamanya baju pengantik yg cantik2... hehe

Mama, kakak nak kawen! HAHAHAHA!!! padahal pakwe pn xda lg. kesian..


ok, papai!





Friday, 25 May 2012

SOMETIMES


Ths is very true...~

KALAU TAK SUKA


^_^

hikhik

HIMPUNAN DOA'


^_^


:: untuk rujukan kita bersama ::

BILA


^_^ 

ejjejejejeje

DEAR FUTURE HUSBAND


^_^


NOTES FOR MYSELF


^_^

FORGIVE

TANGISAN IBU

~ 4 Tangisan Ibu yang mesti kita syukuri~

Ibu menangis dalam 4 keadaan

1-Ibu menangiskan kerana takut mati dan tidak sempat memelihara anaknya sepanjang hayat.

2- Ibu menangis disaat melahirkan anak kerana tidak dapat mendengar tangisan anaknya.

3-Ibu menangis gembira semasa berjaya mengeluarkan bayi dari kandungan ( Dengan Izin Allah SWT ).

4-Ibu menangis gembira semasa meminta untuk melihat bayi yang dilahirkannya dan menyusunya.

Alhamdulillah...syukur...TERIMA KASIH IBU...♥

JIKA


^_^

CARILAH

♥ Carilah LELAKI yang boleh mengingatkan mu tentang SEMBAHYANG,
=>Bukan LELAKI yang selalu mengajak TENGOK WAYANG..!

♥ Carilah LELAKI yang selalu mengingatkan dirimu untuk MENGAJI,
=> Bukan LELAKI yang selalu mengajak mu SMS TIAP-TIAP HARI..!

♥ Carilah LELAKI yang selalu mengingatkan mu tentang MENUTUP AURAT,
=> Bukan LELAKI yang hanya tahu nak MENGURAT..!

♥ Carilah LELAKI yang boleh mengajar mu MENGHORMATI ORANG TUA,
=> Kerana disitu letaknya pintu SYURGA..!


♥ Carilah redha ALLAH SWT walaupun ketika mencari pasangan ... =) 


^_^


insyaAllah....~




DIDIKAN CINTA KEPADA ALLAH

Lelaki yang terbaik tidak akan mencintai wanita yang paling cantik semata-mata,

namun akan mencintai wanita yang mampu menjadikan hidupnya 

cantik di dunia dan akhirat, dan juga menjadikan wanita itu cantik 

dunia dan akhirat bersama-samanya. 

Jika wanita itu ada potensi dididik, kenapa mahu putuskan? 

Sambungkanlah dengan ikatan pernikahan. Dia dah sayang kamu 

sepenuh hati kan? kerna syg kamu pada Allah, bawalah dia juga syg 

kepada Allah bersama2....


INSYAALLAH, kan dipermudahkan oleh Nya~

Thursday, 24 May 2012

BELAJAR

BELAJAR ♥

:: aku belajar dari kesilapan masa lalu ku ...

silap ku kerana terlalu mencintai dirinya ...

lalu...


:: aku belajar tidak terlalu mengharap, tidak terlalu memberi, tidak terlalu menerima , tidak terlalu 

mempercayai 

....




kini aku terus belajar untuk terima 'hati' orang lain, terima dia seadanya , memahami dirinya , setia 

padanya 

....

Jika dia mempercayaiku dan dapat menerima kekurangan ku, seadanya diriku..

Aku bersyukur dengan Allah dikurniakan seseorang yang aku ingini dan seperti sahabatku beritahu, bukan 


yang kita ingini tetapi seseorang yang benar-benar kita perlukan :)


:: tapi satu perkara yg harus aku belajar,

wajib untuk aku mempercayai nya ...


" Jodoh Itu Rahsia Allah "


:: jika Allah x menulis jodoh awak dengan saya, buat lah macam mana pun ..
.
jodoh awak tetap bukan dengan saya ... tapi percayalah saya sentiasa doakan kebahagiaan awak walaupun 


bukan dengan saya ... ^^,


Saya yakin, ada yang lebih baik untuk awak.







TANDA

10 TANDA ANDA SUKA SESEORANG ♥


sepuluh - rasa malu bila bercakap dengan dia ♥

sembilan - anda perasan anda tersenyum bila bercakap dengannya ♥

lapan - kalau terlihat dia, tidak nampak orang lain ♥

enam - sentiasa teringat kat dia ♥

lima - happy bila bercakap dengannya ♥

empat - akan cuba sedaya upaya untuk berhubung dengannya ♥

tiga - apabila terbaca post ini, anda teringatkan dia ♥

dua - anda tengah senyum sorang2 sekarang ♥


satu - sedang asyik memikirkannya sampai x perasan nombor Tujuh tiada dalam senarai ....

^_^





Wednesday, 23 May 2012

#OFF TO KEDAH

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ



Malam ni Sha g Kedah.. 

Best fwen Sha, Kak Illa akan akad nikah pada sabtu ni, 26 hbln 05..

Mudah-mudahan semua berjalan dengan lancar..

Seronoknya dengar Kak Illa nak kawen.

Seronok tengok orang bahagia. 

hehehe ^^

Mungkin kat sana 2minggu. Sampai Study week. 

Ni saja. 

K. Bai ^^


Tuesday, 22 May 2012

SELAMAT BERBUKA PUASA 1 REJAB

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ



Selamat Berbuka Puasa kepada rakan-rakan yang berpuasa 1 Rejab hari ni

Semoga Amalan kita Di Redhai Allah S.W.T

^^


AKU INGIN KERANA ALLAH.....~

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ






Monday, 21 May 2012

HATI INI MILIK SIAPA?

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ




^_^






Sunday, 20 May 2012

GILA GAMBAR LAGI

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ

Salam dan Selamat sejahtera..


Cuti mid sem lepas, Sha balik kampung...

Bila tak ada benda yang nak buat, Sha suka tangkap-tangkap gambar...

Walaupun Sha tahu, hasil gambar tu tak elok mana. 

Just untuk suka suki saja..

Ni dia hasilnyaaaa....




 misai kucing


er.. bunga?? apa ntah? hehe.. nnti search kat makcik gugel.. ada sesiapa tau, gtau Sha k ^^


bunga 'nanas' yg comel lote.. hikhik


orkid putih :)


permandangan atas langit aka awan yang nak ujan. huh, seram!


udang galah. beli kat pasar. hehe



Ikan terubuk masak kukus. ^^




Ok, jmpa lg. papai!




KALAU

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ


^^

PENANDA BUKU BUAT CIKGU


بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ


Semalam adik text Sha, mintak idea nak buat kad / penanda buku buat cikgu yang hadir jamuan makan ke kelas mereka khamis depan. Minggu hari guru yang lepas, sekolah mereka tak sambut lagi sebab ada YB datang ke sekolah. So, mereka buat hari khamis ni. 

Disebabkan Sha ketandusan idea, so.. Sha buat kad / penanda buku tu yang simple je. Tak tahu la elok ke tidak. Sha main redah je... Ni dia... 
.
.
.
.
.
.


Ok tak??

.
.
.
.
.
.

Eh,eh, sapa nih?? ni la dia orang yang buat penanda buku atas tu.. hehe.. Sha sendiri ^_^




ok. papai!